Pages

Instagram #InstameetPrague 2015

Poslední den v letošním únoru, 28.2. 2015, se konal zatím největší Instameet v České republice. Proč největší? Protože od prvního srazu českých (a tenkrát ještě především mobilních) fotografů v roce 2013 jsme se neskutečně rozrostli. Například na #instawalkno2 (16.11.2013) přišlo 8 lidí. A o minulém víkendu se nás v Praze sešlo 48, kromě jednoho nemluvněte v kočárku a maskota psa Retiny.



Oba dva organizátoři (@hynecheck + @prazakj) vůbec nečekali, že by mohlo sejít tolik lidí. Když začínaly docházet odznáčky, nálepky a jmenovky, obou dvoum bylo jasné, že tenhle sraz bude po organizační stránce docela náročný. A také byl.

Začali jsme za velmi chladného počasí (často signalizováno hopsáním některých členů, kteří očekávali příjemněšjší teplotu v hlavním městě) srazem na stanici metra Malostranská, kde jsme počkali na všechny, kteří měli menší cestovní problémy. Původně byla naplánovaná trasa, která vedla nahoru k hradu do cílové oblasti uliček Nového světa, poté cesta do centra k obchodnímu domu Kotva naproti Palladiu (u které nás čekalo menší překvapení zajištěné Ondrou Duffkem) a poté jsme se ještě měli přesunout do parku Stromovka.

Vzhledem k počtu lidí a době, jakou přesun takového počtu lidí vyžaduje, jsme zvládli pouze první dva body programu. Výhledy na (s lehkým oparem) červené střechy, zákoutí a uličky kolem Pražského hradu a zároveň i oblast kolem uličky Nový svět nás naprosto dostala. Poté jsme se vydali sešupem dolů do centra přes Karlův most. Stihli jsme udělat pravidelné zastávky, například “trdelníková” nebo “McDonaldová”. Nejčastější zastávky byly samozřejmě “čekací”.


Když jsme dorazili k obchodnímu domu Kotva, počkali jsme na vyřízení překvapení Ondrou Duffkem a zahřívali jsme se teplým čajem, grogem, kávu do hrnků KeepCup a někteří i jedním z nejlepších Currywurstů v České republice.

Poté přišla třešnička na dortu celého srazu: měli jsme možnost dostat se na střechu tohoto obchodního domu a fotit nádherný výhled. Všichni jsme byli nadšení, že se nám takové možnosti dostalo a velmi dlouho trvalo, než jsme vyfotili výhledy, portréty, nápady se skánáním, fotky u větracích šachet nebo i detaily batohů Herschel Supply.

Následně jsme se rozpadli na skupinky, kteří šli zaplnit místní restaurace, bary a fast-foody.  Většina se po celém dni tak dostatečně zahřála, společně si vyměnili názory, zkušenosti, tipy a rady nebo i jen část svého života. Někteří oproti svému původnímu plánu dokonce zůstali v Praze do druhého dne, protože konverzace byla opravdu dlouhá.

Zároveň jsme dostali velkou podporu zajímavých značek. Zaprvé se s námi domluvili zástupci společnosti ZOOT (@zoot_cz), kteří nám věnovali hrníček KeepCup pro výherce soutěže o nejlepší fotku s hrníčkem na fotce. Dalším, kdo převzal záštitu srazu byla společnost Vyvolej.to (@vyvolejto), která do další soutěže věnovala poukaz na 540,- Kč k využití pro vyvolání a tisk vlastních fotek z Instagramu. V neposlední řadě se podílela i společnost Kamerov (@kamerov.cz), která nám poskytla na zapůjčení tiskárnu Instax.

Opravdu si myslím, že i přes počáteční překvapení z počtu a následně slabší organizaci to byl velmi podařený den. Jsem za všechny rád, že přišli a já tak mohl poznat nové lidi. Je skvělé vidět, jak se skupina českých fotografů rozrůstá. Že kvalitních fotografů je čím dál více. Ať už jsme začínali se svými telefony, u nichž někteří zůstávají, jiní svou výbavu rozšiřují ale všichni tak můžeme sdílet jednu vášeň, která nás spojuje: vášeň pro fotky.

Účastníci:
@hynecheck (já), @prazakj (autor článku), @j1rk4, @matescho, @zbetkaam, @majkl_k, @danekpavel, @janeonthemove, @hana_val, @domini_que, @tomaskracalik, @muzickovagaba, @johny834, @misheljandis, @gszuzka, @maggie_wallflower, @tezfurbacher, @tomasscz, @radimzboril, @czech_vibes, @aki_brusinka, @opocor, @vojtechlinkgawlas, @krajicj, @dasha_shalnaya, @christinn_, @ondraff, @czechman45, @arniexs, @adleyy, @lillyann48, @danielpotuzak, @ooooortiga, @motylky, @jenda21, @piromancz, @dax_mann, @jeanphotos, @filipova_dani, @eli_klei, @zelenyadam, @hannahsee95, @lobianphoenix, @j3ndys, @bekatarin, @kaciflamingocats
Pro všechny fotky hledejte hashtagy: #instameetprague + #cestakradosti + #ODKotva

(Za sepsání článku děkuji Honzovi Pražákovi - @prazakj)

Velmi krátké video z Instameetu z mého YouTube kanálu:



Unknown

Mezi jeho zájmy patří fotografování, sociální média a Apple produkty. Pracuje v digitální agentuře a zajímá se o influencer marketing a product placement.

Žádné komentáře:

Okomentovat