Pages

SKRWT - narovnejte perspektivu fotografií

SKRWT je skvělý pomocník pro každého fotografa. Umožňuje narovnat jakoukoliv křivou perspektivu fotografií a napravit chyby vašich očí, rukou, špatné pozice při focení nebo třeba jen nemožnost zvednout fotoaparát 20 metrů nad sebe.



Pokud vlastníte Photoshop, podobné úpravy není problém udělat na počítači. Ne každý však vlastní licenci k Photoshopu. A někdo chce třeba upravovat fotky pouze na telefonu.

SKRWT [skrůit] je velmi jednoduchá aplikace. Vyberete či vyfotíte fotografii a upravujete. Všechny nástroje jsou uspořádány ve spodní liště pod upravovanou fotografií. Najdete zde všechny důležité nástroje pro upravení perspektivy a možných vad. Můžete přibližovat či oddalovat horní, nebo spodní část, čímž se dají skvěle narovnat například velké budovy, které fotíte zespodu a tudíž se horní část budovy zužuje. Nyní se můžete podívat na opačný případ, pro který jsem vyfotil Moleskine z větší výšky. Představit si to můžete jako focení menší budovy z nějaké jiné vyšší. Pár jednoduchých úprav tažením a SKRWT udělá své kouzlo.


Mezi další nástroje patří úprava pravé a levé strany (stejně jako u zmíněné úpravy), otočení obrázku, oříznutí, základní opravy objektivů (4 volby: iPhone, fish-eye, širokoúhlý a akce) - a naopak - můžete tím také "zfalšovat" třeba efekt rybího oka. Můžete si také zobrazit vodící linie v několika barvách a provedeních, aby vaše úpravy byly na 100 % přesné.


Skvělá aplikace, kterou mohu jen doporučit. Je k dispozici pro iPhone a stojí kolem 50 korun - stáhnout si jí můžete na App Storu. Vyzdvihnout lze nedestruktivní úpravy (= kdykoliv můžete korekce vrátit zpět či upravit jinak) a jednoduché ovládání. Nevýhodou může být snad jen to, že fotografie se při těchto úpravách zmenšují (ořezávají). Bez toho by to nešlo. Ovšem kvalita při výstupu je dobrá, záleží jen na oříznutí a celkové kvalitě fotografie.



Unknown

Mezi jeho zájmy patří fotografování, sociální média a Apple produkty. Pracuje v digitální agentuře a zajímá se o influencer marketing a product placement.

Žádné komentáře:

Okomentovat